Cranberry private label
Private label

Cranberry Likorette

Op de fles (naar keuze) kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.

 

  • 14,9%
Bestellen of meer info
Categorieën: ,

Cranberry Likorette

Zachte likeur met de smaak van verse Cranberries. Bereid volgens authentiek recept.

Private Label

Op de fles (naar keuze) kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.

Relatiegeschenk

Wat is er nou leuker dan een gepersonaliseerde fles om uw relaties cadeau te doen? Samen ontwerpen wij voor u een fles met daarop een logo, een tekening van uw gebouw, spreuk, groet of noem maar op.

Wat is een cranberry

Cranberry’s zijn lichtrood tot donkerrood van kleur en hebben een ovale vorm. Ze worden meestal niet rauw gegeten. De smaak is friszuur, soms wat wrang. De naam cranberry komt van craneberry ofwel kraanvogel. Omdat het gebogen steeltje van de bloem op de nek van een kraanvogel lijkt. Cranberries komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. In Nederland, waar ze ook wel veenbessen worden genoemd, worden cranberries verbouwd in Friesland, Brabant en op de Waddeneilanden (Ameland en Terschelling). De oogst van de Nederlandse cranberries is in oktober (heel soms al in september). De verse Nederlandse cranberries zijn verkrijgbaar tot en met januari. Daarna kun je ze ook prima invriezen.

Cocktail

Ingrediënten:

– 60 gram suiker
– 2 limoenen
– 150 ml cranberry Likorette
– 500 ml cranberry sap ongezoet
– 8 ijsklontjes
– water

Bereiding:

Breng 1/5 liter water aan de kook. Voeg de suiker toe en laat deze zonder roeren zachtjes smelten. Zet het vuur hoog en kook de siroop ongeveer twee minuten flink door. Boen de limoenen schoon en snij de schil er zo dun mogelijk af (zonder wit).

Pers de limoenen uit. Snij de schil in lange dunne sliertjes, leg ze in de suikerstroop en laat zachtjes ongeveer acht minuten koken. Laat de schillensliertjes in de suikerstroop afkoelen. Roer de limoensap en de Cranberry Likorette door de suikersiroop. Verdeel het mengsel over vier cocktailglazen. Vul de glazen af met Cranberrysap. Leg in elk glas 2 ijsklontjes. Steek drie Cranberries aan een dikke prikker en leg die op het glas.