toffee cream eigen etiket
Private label

Toffee cream

Op de fles kan uw eigen etiket. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.

  • 14,9%
Bestellen of meer info
Categorieën: ,

Toffee Cream

Een zachte cream likeur met de volle smaak van echte toffee.

Private Label

Op de fles kan uw eigen etiket. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.

Relatiegeschenk

Wat is er nou leuker dan een gepersonaliseerde fles om uw relaties cadeau te doen? Samen ontwerpen wij voor u een fles met daarop een logo, een tekening van uw gebouw, spreuk, groet of noem maar op.

Wat is Toffee

Een toffee is een snoepje dat oorspronkelijk uit Engeland komt en dat vervaardigd werd uit karamel. Deze karamel werd op haar beurt vervaardigd door karamellisatie van suiker of melasse. Dit wordt gekookt met boter en soms meel. Het resultaat is een taai en zoet snoepje.

Toffee Cream Cupcakes

Ingrediënten:

Cupcakes:

  • 125 gram bloem
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • zakje vanillesuiker of scheutje vanille-extract
  • zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels Toffee Cream Likeur
  • 100 gram melkchocolade

De Crème:

  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels banketbakkersroompoeder
  • flinke scheut Toffee Creamlikeur
  • 2 eetlepels suiker
  • beetje chocoladerestjes voor de sier

Bereiding:

oven: 200°C | muffinblik of 12 muffinvormpjes

Bereiding beslag

Klop de boter met suiker en vanillesuiker met een mixer ongeveer 2 minuten tot licht en luchtig. Klop de eieren los en voeg toe. Mix ook nu weer ongeveer 2 minuten.
Spatel de bloem en bakpoeder door het beslag.
Warm de Toffee drank even een beetje op als deze uit de koelkast komt en voeg toe aan het beslag.  Hak chocolade in stukje en voeg deze ook toe aan het beslag. Roer tot alles is opgenomen.
Verdeel het beslag over het muffinblik of vormpjes.

Bakken

Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar. Laat zeker een uurtje afkoelen op een rooster voor je cupcakes gaat versieren met de toef.

Bereiding van de crème

Terwijl de cupcakes aan het afkoelen zijn, heb je mooi de tijd voor de crème.
Pak een kom en voeg 250 ml slagroom uit de koelkast, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels banketbakkersroompoeder en een flinke scheut Toffee cream (naar smaak) toe. Hoe meer drank je toevoegt, hoe meer banketbakkersroompoeder ik zou toevoegen, zodat je een mooie stevige toef houdt. Heb je nog verse banketbakkersroom, dan kan je deze uiteraard toevoegen i.p.v. poeder. Klop het geheel tot deze net stevig is.
Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Samenvoegen

Als de cupcakes goed zijn afgekoeld kun je een toef spuiten. Pak hiervoor een spuitzak met een groot spuitmondje met kartels. Draai een mooie grote toef van de crème. Strooi er wat restjes chocolade over (ziet er tof uit). Bewaar in de koelkast of eet snel op voor er iemand thuiskomt.