Beerenburg Private Label
Private label

Beerenburg

Op de fles kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.

  • 30%
Bestellen of meer info

Beerenburg

Deze Drank word gemaakt uit tientallen verschillende kruiden. Een aantal hiervan zijn; Anijs, benedictus, galiatoer, gentiaan, herba card, citroenmelisseblad, duizendguldenkruid, gezegende distel, kalmoeswortel en laurier. Het exacte recept is een goed bewaard geheim, hierdoor heeft iedere Beerenburg zijn eigen unieke smaak.

Private Label

Op de fles kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.

Relatiegeschenk

Wat is er nou leuker dan een gepersonaliseerde fles om uw relaties cadeau te doen? Samen ontwerpen wij voor u een fles met daarop een logo, een tekening van uw gebouw, spreuk, groet of noem maar op.

Wat is Beerenburg

Berenburg is een Nederlands kruidenbitter op basis van jenever. Het drankje is vernoemd naar de 18e eeuwse Amsterdamse kruidenspecialist Hendrik Beerenburg. Deze drank is licht tot donkerbruin van kleur en bevat minstens 30% alcohol. Het geheime kruidenmengsel van Hendrik werden veel gebruikt door Amsterdamse jeneverstokers. Hendrik had een winkel gevestigd aan de Amsterdamse Stromarkt vlakbij de Haarlemmersluis. Deze kruidenpakketjes waren vooral erg populair onder schippers, die een heilzame werking toedichtten aan het uit de kruiden gebrouwen drankje, dat door de lange reistijd meer tijd kreeg om te trekken. Niet verwonderlijk dat diverse apothekers hun eigen brouwsel gingen maken.

Cocktail

Ingrediënten:

  • 45 ml Beerenburg

  • 1 cm verse gember

  • 3 takjes rozemarijn, 1 als garnering

  • 1 kaneelstokje

  • Halve citroen

  • Klein beetje soda (Spa Rood)

  • IJsblokjes (veel ijsblokjes, van goede kwaliteit)

  • Voor de rozemarijn suikersiroop
  • 200 ml water

  • 200 gr suiker

  • Paar takjes gebrande rozemarijn

 

Wat moet je doen:

  • Allereerst maak je een suikersiroop met rozemarijn. Easy peasy én vet lekker. Hiervoor gebruik je gelijke delen suiker en water. Ik stel 200 ml water met 200 gram suiker voor. Daarnaast gebruik je een paar takjes gebrande rozemarijn. Deze rozemarijn kan je branden door de takjes voorzichtig met een aansteker te branden.
    Vervolgens doe je dit allemaal bij elkaar in een pannetje en laat je het rustig verwarmen. Doe dit totdat de suiker helemaal gesmolten is en de siroop een beetje ingedikt is.
  • Voor één cocktail heb je 20 ml suikersiroop nodig. Je kan de suikersiroop een aantal weken in je koelkast bewaren mits je de takjes rozemarijn eruit zeeft. Deze rozemarijn siroop is trouwens ook vet lekker als marinade voor kip!

 

  • Dan voor de cocktail zelf:  Pers het sap uit de citroen. Je hebt ongeveer een kwart van het sap nodig. Dat is z’n 30 ml.
  • Schil één centimeter gember en hak in fijne stukjes. Voeg alle ingrediënten samen in je shaker-tin! De Beerenburg, het citroensap, de suikersiroop, de gember en de extra gebrande takjes rozemarijn mogen er allemaal erin.
  • Vul je shaker-tin af met ijsblokjes en shaken maar! Met het shaken van de cocktail maak je hem op een snelle manier koud én worden de ingrediënten goed met elkaar gemixt.
  • Vul de longdrink glas met ijsblokjes. Zeef de cocktail vanuit je shaker-tin met het zeefje in je longdrink. Top af met soda.
  • Als garnering gebruik een kaneelstokje én een takje rozemarijn! Als je het kaneelstokje even afbrand met een aansteker geeft dat nog extra smaak en geur af!