Jonge Jenever Private Label
Private label

Jonge Jenever

Op de fles kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.

  • 35%
Bestellen of meer info

Jonge Jenever

Private Label

Op de fles kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.

Relatiegeschenk

Wat is er nou leuker dan een gepersonaliseerde fles om uw relaties cadeau te doen? Samen ontwerpen wij voor u een fles met daarop een logo, een tekening van uw gebouw, spreuk, groet of noem maar op.

Wat is Jenever

Jenever is een kristal zuiver distillaat op basis van graan of melasse, jeneverbessen en kruiden. Jenever is oer-hollands, al zijn de meningen over de oorsprong verdeeld. Nederlanders zijn ervan overtuigd dat het een Hollandse uitvinding is (uit de 17e eeuw om precies te zijn), Echter vinden de Belgen dat zij jenever hebben ontdekt. Sinds 2008 heeft jenever een beschermde geografische aanduiding: het mag dus alleen in Nederland, België en enkele Duitse en Franse provincies geproduceerd worden

Ingrediënten

De basisgrondstoffen van de klassieke jenever zijn Gerst, rogge en maïs. De gerst wordt in de branderij tot mout verwerkt, waardoor enzymen vrijkomen die zetmeel tot suikers omzetten. De mout wordt daarna vermengd met water en de zetmeelrijke ingrediënten maïs en rogge. Het aldus verkregen mengsel wordt vervolgens met gist vermengd. De gist zet de suikers om in alcohol. De alcoholrijke substantie die zo ontstaat, kan nu worden gedistilleerd.