Blond Bier Private Label
Private label

Blond Bier

Op de fles kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.

  • 7%
Bestellen of meer info
Categorie:

Blond Bier

Bier met een goudgele kleur van hoge gisting. Dit biertje heeft een soepele smaak met een fruitig boeket. De afdronk is lichtbitter en zacht.

Private Label

Op de fles kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.

Relatiegeschenk

Wat is er nou leuker dan een gepersonaliseerde fles om uw relaties cadeau te doen? Samen ontwerpen wij voor u een fles met daarop een logo, een tekening van uw gebouw, spreuk, groet of noem maar op.

Ingrediënten

Water, mout, suiker, rijst, hop en gist.

Wat is blond bier

Blond bier is een frisse biersoort die voor veel mensen toegankelijk is. Door het gebruik van minder hop, dan bijvoorbeeld bij pils, is de smaak minder bitter. Het alcoholpercentage ligt meestal tussen de 4% en 5%, maar de blond komt ook voor met wel 8% alcohol. De lichte kleur van blond bier past, net zoals de frisse smaak, helemaal bij het voorjaar en de zomer! In principe is de blond bovengistend. Ondergistende blonde bieren worden namelijk doorgaans pils genoemd. Blonde bieren worden vaak gemaakt met lichte moutsoorten, zoals pilsnermout. De blond verschilt op 3 vlakken van pils. Ten eerste is het bovengistend; pils is ondergistend. Ten tweede smaakt de blond zoeter en fruitiger. Het derde verschil is het gebruik van hop. De blond bevat minder hop dan pils, waardoor het ook minder bitter smaakt. Het alcoholpercentage van de blond ligt tussen de 4% en 8%.

Geschiedenis van blond bier

Blond bier werd voor het eerst gebrouwen in België, als variant op dubbel bier. Dubbel werd naar Frankrijk geëxporteerd, maar de Fransen waren geen fan van deze donkere biersoort. Een slimme marketeer kwam met het idee om dubbel met een bleke mout te brouwen. Het blond bier was geboren en bleek een succes.

De blond komt aan zijn naam door de mooie goudgele (blonde) kleur. Onmiskenbaar voor dit bier. Tegenwoordig is de blond zo bekend dat bijna elke brouwer in Nederland en België wel een blond biertje in het assortiment heeft.

In het Verenigd Koninkrijk worden blonde bovengistende bieren vaak ‘pale ale’ genoemd. Blonde bieren in Duitsland zijn vaker ondergistend. De term ‘blond’ heeft dus in de meeste gevallen betrekking op blonde bovengistende bieren van eigen bodem, België en soms ook Frankrijk.