Tripel Bier Private Label
Private label

Tripel Bier

Op de fles kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.

  • 9%
Bestellen of meer info
Categorie:

Tripel Bier

Deze abdijtripel is een zwaar bovengistend biertje. Kleur varieert van amber tot blond en heeft een hoppige en volle smaak. Een uitstekende zoet-bitter balans, met een aangename geur. Ook heeft deze tripel een mooie schuimkraag.

Private Label

Op de fles kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.

Relatiegeschenk

Wat is er nou leuker dan een gepersonaliseerde fles om uw relaties cadeau te doen? Samen ontwerpen wij voor u een fles met daarop een logo, een tekening van uw gebouw, spreuk, groet of noem maar op.

Ingrediënten

Water, mout, suiker, rijst, hop, gist.

Wat is tripel bier

Tripel is een vrij zware biersoort met een alcoholpercentage tussen 7% en 10%. Door de toevoeging van suiker zijn de smaken zoetig. Deze toevoeging zorgt trouwens ook voor het hoge alcoholpercentage. De kleur van tripel is goudblond en dus lichter dan dubbel bier en quadrupel bier. Onze tripel bevat een alcoholpercentage van 9%.

Geschiedenis van tripel bier

Waar de term tripel vandaan komt is niet helemaal bekend. Bekendste verklaring is toch wel dat tripel de kracht van het bier aangeeft. De naam ‘tripel’ werd voor het eerst gebruikt in 1936 door de Trappistenbrouwerij in Westmalle. Ze brouwden toen hun sterkste biertje voor de opening van hun nieuwe brouwzaal. De naam tripel werd hierna overal gekopieerd en verspreide zich zo van merknaam tot soortnaam.

Waar dit vandaan komt valt dus niet te betwisten. Dat was bij Trappistenbrouwerij Westmalle. Hier brouwde Hendrik Verlinden van brouwerij Drie Linden in het begin van de jaren 1930 samen met de trappisten de eerste blondkleurige tripel , wat toen nog super bier werd genoemd. Dit superbier werd zo genoemd door z’n (super) sterke karakter. Het recept was gebaseerd op een blond bier dat de monniken sporadisch brouwden sinds 1931. Superzware bieren werden al langer gebrouwen, maar waren altijd donker gekleurd. En zo kom je ze nu nog steeds tegen. Vandaag de dag wordt tripel overal gedronken maar Nederland en België zijn de grootste producenten en afnemers.