Private label

Limoncello

Op de fles (naar keuze) kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.

 • 14,9%
  24%
Bestellen of meer info
Categorieën: ,

Limoncello

Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank die wordt gemaakt van citroenen. Het alcoholpercentage ligt tussen de 25 en 36 procent.

Private Label

Op de fles (naar keuze) kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.

Relatiegeschenk

Wat is er nou leuker dan een gepersonaliseerde fles om uw relaties cadeau te doen? Samen ontwerpen wij voor u een fles met daarop een logo, een tekening van uw gebouw, spreuk, groet of noem maar op.

Hoe wordt limoncello gemaakt

Limoncello is een likeur die in Italië door particulieren zelf wordt gemaakt. Voor het beste resultaat worden citroenen en pure alcohol van 96% gebruikt. De hoeveelheden variëren, maar over het algemeen wordt aan een halve liter pure alcohol de schil van vijf citroenen toegevoegd. Na drie weken (of iets langer) wachten wordt een siroop van 400 gram suiker en 500 ml water toegevoegd. Na circa 10 dagen wordt de drank na filtrering overgegoten in flessen en is de limoncello geschikt voor consumptie.

Limoncello tiramisu

Ingrediënten:

 • 150 ml melk
 • 150 ml limoncello
 • 350 gram lange vingers
 • 300 ml slagroom (+ 1 el suiker)
 • 50 gram witte basterdsuiker
 • 300 gram mascarpone
 • Rasp van één citroen
 • Garnering: citroen en muntblaadjes

Bereiding:

Neem een springvorm van 24 cm en leg een bakpapier op de bodem.

Giet in een bord de melk en de limoncello. Doop hier de lange vingers in en leg deze op de bodem van de springvorm. Hiervoor heb je ongeveer de helft van de lange vingers nodig.

Mix de mascarpone met de witte basterdsuiker. Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng de mascarpone met de slagroom. Meng hier het citroenrasp doorheen. Verdeel de helft van het mengsel over de lange vingers.

Herhaal daarna bovenste stappen. De rest van de lange vingers doop je in de limoncello-melk en deze leg je op het mascarponemengsel. Daarna verdeel je de rest van het mascarponemengsel over de lange vingers. Garneer met eventueel nog wat citroenrasp, een schijfje citroen en wat blaadjes munt.

Laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Daarna in punten snijden en genieten maar!